četrtek, 9. december 2010

Piščančja rižota z rdečim pestom

Za 2 in pol jedca potrebujemo:
- 1 manjšo čebulo
- 1 piščančja prsa brez kosti in kože
- 1 žlico olja
- 1 kavno skodelico (cca 100 g) riža za rižote (Arborio)
- 3 zvrhane žličke rdečega pesta
- sol
- vročo vodo
Čebulo drobno narežemo in jo na olju malo prepražimo. Dodamo na kocke narezana piščančja prsa in še malo pražimo. Dodamo riž, zalijemo z vodo (približno 2 skodelici) in malo solimo. Solimo le malo, saj je pesto precej slan. Na majhnem ognju kuhamo kakšnih 20 minut. Vsake toliko malo premešamo, da se riž ne prime in po potrebi dodajamo vročo vodo. Riž se ne sme razkuhati, ampak mora ostati v sredini še malo trd (al dente). Na koncu vmešamo še rdeči pesto in pustimo stati 5 minut. Zraven se prileže vložena rdeča pesa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar