ponedeljek, 12. april 2010

Recikliramo banane

Način kako porabiti zrele banane, ki se valjajo po hladilniku:
2 zreli banani dobro zmečkamo z vilico in zmešamo z 2 jajcema in 1/2 skodelice mleka. V drugi posodi zmešamo 1 in 1/4 skodelice polnozrnate pirine moke, 3/4 skodelice drobno zmletih lanenih semen, 1/2 skodelice sladkorja, 1/2 skodelice rozin, 1 žičko pecilnega praška in 1 žličko sode bikarbone ter ščepec soli. Potem pa primešamo še bananino mešanico in hitro premešamo. samo toliko, da se suhe sestavine navlažijo. Maso stresemo v 30 cm pekač za kruh. Na 180 stopinjah pečemo 1 uro.
Sem sprobala še toplo in je presenetljivo okusno. Na oceno glavnega degustatorja bo pa treba še počakati ;)

1 komentar: