ponedeljek, 1. november 2010

Hitro spečen kruh iz polnozrnate moke z lanenemi semeni

Potrebujemo:
2 skodelici polnozrnate moke
1 skodelico bele moke
3/4 skodelice lanenega semena
2 vrečki suhega kvasa Garant
1 žličko soli
1 žlico sladkorja
1 3/4 skodelice tople vode

Laneno seme zmeljemo v mlinčku za mletje kave. Lahko pa kupimo že zmleta semena. V tem primeru uporabimo 1 skodelico zmletih semen. V posodo vlijemo toplo vodo, dodamo sol, sladkor, polnozrnato moko, belo moko, zmleta lanena semena in kvas. Zamesimo testo in ga oblikujemo v štruco. Pustimo, da vzhaja. S kvasom Garant traja to le okoli 15 minut. Potem pa damo v predhodno ogreto pečico (na 200 stopinj C). Po 20 minutah zmanjšamo temperaturo na 180 stopinj C in pečemo še 30 minut. Pečen kruh pustimo še 5 minut v pekaču, nato pa ga zvrnemo iz pekača in pustimo, da se ohladi. Če vas prej ne premamijo vonjave sveže pečenega, še vročega kruha ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar