četrtek, 28. oktober 2010

Zelenjavna pita

Tole je zelo enostaven način za čiščenje hladilnika, saj lahko uporabimo zelenjavo, ki jo imamo na voljo. Super pašejo bučke, jajčevci, paprika, šampinjoni, por, čebula (itak skoraj obvezna). Če pa se nam mudi, pa lahko uporabimo kar kupljeno mešanico zelenjave za praženje. Jaz sem tokrat uporabila jajčevec, bučko in veliko čebulo. Zelenjavo zrežemo na kockice in jo na malo olja prepražimo v teflonski ponvi. Le toliko, da se malo zmehča. Boljše je če ostane še malo "al-dente", saj se bo itak pekla še v pečici. Na koncu prepraženo zelenjavo zaničimo s soljo in poprom, lahko pa dodamo tudi mešanico italijanskih začimb in kakšno žlico rdečega pesta. V večji posodi medtem zmešamo 250 g posnete skute in 4 jajca. V to vmešamo še prepraženo zelenjavo. Vse skupaj damo v s peki papirjem obložen pekač (jaz uporabljam pekač za pite s premerom 28 cm) ter damo za dobre pol ure v predhodno ogreto pečico (200 stopinj C).

2 komentarja:

  1. Te tvoje pite so meni zelo njami in ob prvi priliki bodo tudi na našem jedilniku :)

    OdgovoriIzbriši