nedelja, 24. oktober 2010

Ribja pita


Enostavna večerja, narejena v petih minutah.
Potrebujemo:
- 1 veliko čebulo
- 1 konzervo tune v oljivnem olju
- 1 konzervo tune v lastnem soku
- 100 g drobtin (jaz sem naredila drobtine iz posušenih ostankov polnozrnatega in večzrnatega kruha)
- 2 jajci
- 3 dl mleka
- 2 žlici moke
- sol, poper
- mešanica italijanskih začimb
Pečico segrejemo na 200 stopinj C. Čebulo drobno nasekljamo. Tuno odcedimo, prihranimo samo malo olja na katerem prepražimo čebulo. V posodi zmešamo drobtine, mleko, jajca, moko in začimbe. Dodamo prepraženo čebulo. Dobro premešamo in damo v pekač obložen s peki papirjem. Pečemo 30 minut. Postrežemo s solato.
Zelo dobro je tudi ohlajeno. Če seveda sploh kaj ostane ;)

2 komentarja:

  1. Evo, danes smo to sprobali. Res je dobro. Edini problem je, ker nismo mogli ugotoviti kako dobro je šele ohlajeno...

    OdgovoriIzbriši