petek, 21. november 2014

Tunine polpete

Prejšnjo soboto sem delala tunine polpete, ki so bile sicer okusne, vendar pa malce preveč suhe. Tuna v lastnem soku je pač suha, saj ne vsebuje skoraj nič. Tokrat sem dodala še malo skute in naribanega sira ter jih pekla 5 minut manj. Pa so izpadle ravno prav sočne in še boljše.

Za 6 polpet oz. 3 jedce potrebujemo:
2 konzervi tune v lastnem soku
2 jajci
1 drobno nasekljano čebulo
1 zvrhano žlico pasirane skute (20 %)
50 g drobno naribanega ementalca ali drugega sira
1/2 žličke rdeče paprike
1 žlička suhega peteršilja
sol in poper

Vse sestavine z vilico dobro premešamo in oblikujemo 6 polpet. Polpete damo na pekač obložen s peki papirjem in jih pečemo na 200 stopinj C. Po 10 minutah jih obrnemo in pečemo še 10 minut.


Še solata zraven pa imamo enostavno in hitro narejeno kosilo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar