Prejšnjo soboto sem delala tunine polpete, ki so bile sicer okusne, vendar pa malce preveč suhe. Tuna v lastnem soku je pač suha, saj ne vsebuje skoraj nič. Tokrat sem dodala še malo skute in naribanega sira ter jih pekla 5 minut manj. Pa so izpadle ravno prav sočne in še boljše.
Za 6 polpet oz. 3 jedce potrebujemo:
2 konzervi tune v lastnem soku
2 jajci
1 drobno nasekljano čebulo
1 zvrhano žlico pasirane skute (20 %)
50 g drobno naribanega ementalca ali drugega sira
1/2 žličke rdeče paprike
1 žlička suhega peteršilja
sol in poper
Vse sestavine z vilico dobro premešamo in oblikujemo 6 polpet. Polpete damo na pekač obložen s peki papirjem in jih pečemo na 200 stopinj C. Po 10 minutah jih obrnemo in pečemo še 10 minut.
Za 6 polpet oz. 3 jedce potrebujemo:
2 konzervi tune v lastnem soku
2 jajci
1 drobno nasekljano čebulo
1 zvrhano žlico pasirane skute (20 %)
50 g drobno naribanega ementalca ali drugega sira
1/2 žličke rdeče paprike
1 žlička suhega peteršilja
sol in poper
Vse sestavine z vilico dobro premešamo in oblikujemo 6 polpet. Polpete damo na pekač obložen s peki papirjem in jih pečemo na 200 stopinj C. Po 10 minutah jih obrnemo in pečemo še 10 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar