četrtek, 4. december 2014

Bučni kukiji - brez moke in sladkorja

V posodi zmešamo:
200 g bučnega pireja
1 jajce
50 g mandljevega masla
25 g masla
10 kapljic tekoče stevije
Potem pa primešamo še:
2 merici vanilijeve sirotke
1 merico riževih beljakovin
30 g kakava
25 g nasekljanih mandljev
2 žlici zdrobljenih kakavovih zrn (cacao nibs)

Maso z žlico nadevamo na pekač in malo potlačimo. Pečemo 20 minut na 160 stopinj C.


Okusna je tudi različica brez kakava - namesto kakava sem dala 2 žlici razmaščene kokosove moke in pol zličke začimb za bučno pito (mešanica cimeta, klinčkov, ingverja in muškatnega oreščka). 


Namesto riževih beljakovin se lahko da še ena merica vanilijeve sirotke oziroma čokoladne pri čokoladni različici.

4 komentarji:

  1. Imam dosti vprašanje in sicer:
    - kje nabavljaš mandljevo maslo in riževe beljakovine?
    - bi lahko riževe beljakovine zamenjala z riževo moko?
    - kako narediš bučkin pire?

    No, to je to :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sebi, oboje na myprotein.com:
    http://www.myprotein.com/sports-nutrition/almond-butter/10575082.html
    http://www.myprotein.com/sports-nutrition/brown-rice-protein/10530779.html
    Če boš naročala, uporabi kodo MP685951, da malo zaslužim od tebe ;). Poštnina za Slovenijo je 4,95 funta. Jaz naročim, ko imajo akcijo, da se mi poštnina povrne.
    Riževe beljakovine lahko zamenjaš s sirotko ali pa s konopljinimi beljakovinami. Kak bi šlo z riževo moko ne vem. Lahko probaš, samo potem ne daj kokosove moke oz. jo daj na koncu po potrebi, če bi bila masa preredka. Mora biti malo gostejša kot za mufine.
    Ti pa moram povedati, da imajo riževe beljakovine, če jih zmešaš z vodo, grozen okus. Me prav zanima kaj dajo v tiste z okusom, da je potem okusno (vsaj tako trdijo eni na internetu). Tak, da če jih nimaš, daj rajši kar sirotko. Jaz sem jih enkrat naročila, zdaj pa jih moram porabiti. Se pa v teh kukijih skorajda ne čuti okus - začimbe in kakav kar vredu prikrijeta originalni okus.
    Bučkin pire pa se naredi čisto enostavno. Bučo (hokaido, maslenko, ...) olupiš, narežeš na kocke in skuhaš v vodi. Hokaido se kuha 15 minut, maslenka pa malo dlje. Kuhano bučo odcediš in zmiksaš s paličnim mešalnikom. Jaz pire potem dam v silikonske modelčke za mufine in zamrznem. Zamrznjeno vzamem iz modelčkov in dam v vrečko, potem pa po potrebi odtajam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Evo, zdaj sem vidla, da imajo na mandljevo maslo 30 % popusta s kodo STOCKING30. Koda velja do 6.12.2014 do polnoči.
    http://www.myprotein.com/all-offers/stocking-fillers.list
    Če hočeš lahko skupaj naročive. Javi

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ampak bom ostala pri manj kompliciranih zadevah ;-) Probaj namesto bučkinega pireja še pire iz sladkega krompirja. Je tudi ful dobro...

    OdgovoriIzbriši