torek, 11. november 2014

Mehiški jajčni mafini

Za 10 muffinov potrebujemo:
6 jajc
125 g mlete govedine (1/4 pakiranja)
50 g mocarele
1/2 rdeče paprike
1/2 zelene paprike
1/2 čebule
2 manjša paradižnika
1 žlička soli
1 žlica začimb za takose

Na malo maščobe prepražimo govedino in dodamo na majhne kockice narezano čebulo in še malo podušimo ter vmešamo začimbe za takose. Pustimo, da se ohladi. Jajca stepemo in vmešamo na drobne kocke narezano mocarelo, papriko in paradižnik ter ohlajeno meso. Naložimo v modelčke za mafine (priporočam silikonske, da jih lažje dobimo ven, saj se jajca rada primejo tudi na dobro namaščen pekač) in pečemo 30 minut na 200 stopinj C.


Začimbno mešanico za takose lahko pripravimo tudi doma. Lahko uporabimo tale recept, vendar pa v tem primeru zmanjšamo količino soli v zgornjem receptu.

Zelo okusni so še topli. Sem pa za probo pustila 3 za naslednji dan v hladilniku in so dobri tudi hladni. Tako so lahko tudi okusna malica za v službo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar