četrtek, 6. november 2014

Bučna tortica iz skodelice - brez oreščkov

Danes sem sprobala malce predelati recept za bučno tortico iz skodelice in moram priznati, da zamenjava mletih mandljev s kokosovo moko (zaradi manj kalorij) in pecilni prašek namesto sode bikarbone (zaradi priokusa), ne spremeni bistveno končnega rezultata. Ker nisem imela mleka sem uporabila kar vodo, pa tudi količino začimb za bučno pito sem podvojila.

V eni skledici zmešamo:
2 žlici kokosove moke (razmaščene)
1 merico Maxximum pure whey z okusom vanilije
1/2 zličke začimb za bučno pito
1/4 zličke pecilnega praška
ščepec soli

V drugi skledici pa zmešamo mokre sestavine:
1 jajce
1/4 skodelice bučnega pireja
1/4 skodelice vode

Suhe sestavine primešamo k mokrim in počakamo minutko ali dve, da se kokosova moka napne. Skodelico v kateri smo mešali suhe sestavine obložimo s peki papirjem in vanjo naložimo pripravljeno maso. Pečemo 3 minute na 700 W. Malo ohladimo potem pa prerežemo in namažemo s kremo iz cca 100 g pasirane skute z malo jogurta in pol merice Maxximum pure whey z okusom vanilije. Hitra in enostavna sladica z malo ogljikovih hidratov, dosti beljakovin in vlaknin.



Ni komentarjev:

Objavite komentar