četrtek, 13. januar 2011

Rastemo in posteljica je (skoraj) premajhna

Živa je velika že skoraj meter in njena otroška posteljica ji je še komaj prav - ko leže iztegne noge, se dotaknejo vznožja.


O nakupu večje postelje že nekaj časa premišljujemo, zdaj pa smo končno prišli do akcije. Glede, da je njena soba majhna (pa tudi celo stanovanje), smo iskali rešitev, ki bi poleg ležišča nudila še nekaj shranjevalnega prostora. Odločili smo se za Malega princa. Tak sestav kot na spodnji sliki, le z belim ogrodjem, rdečimi vratci in predali ter stensko oblogo in kovinsko lestvijo namesto lesene.
Se pa je splačalo pogledati malo naokoli. V Rutarju so mi za omenjen sestav (brez vzmetnice) naračunali 881 EUR, pa še 119 EUR za dostavo in montažo. Potem je pot vodila v Mercator. Tam stane sestav 825 EUR, dostavo imajo brezplačno, sestavljanje pa je 10% vrednosti nakupa. Razlika v ceni je očitna, a ne? S tem, da imajo v petek še trojne pike, kar pomeni 120 EUR, ki jih lahko porabimo za nakup vzmetnice. V obeh primerih pa je dobavni rok 2 meseca. Jutri grem plačat, potem pa bom lahko naslednja dva meseca vsak dan Živi razlagala zakaj še ni njene nove postelje ;)

P.S.

6 komentarjev:

  1. Pa ne bo več rabla stola da bo splezala v postlo ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hojla,
    mi imamo Malega Princa in smo zadovoljni s kvaliteto, smo pa falili s sestavom, ker je bila postelja previsoko, a je sedaj popravljeno. Kvaliteta je pa res super.
    Skoraj gotovo je v Mercatorju ceneje, sploh, če so posredi pike, ampak čisto za vsak slučaj pa pokliči še g. Mileta v prodajni salon. Pa povej, da sem ti jaz (staša iz logatca) rekla. :-)
    Mimogrede, če bo v stranski omari obešalnik, natoči dva, da ju namontiraš vporedno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za info! A misliš, da bi lahko bilo tam za 120 eur ceneje? Bi pa bila v tem primeru problem dostava.
    V stranski omari bodo police. Že imamo v sobi eno veliko vgradno omaro, pa se bo tam obesilo tistih nekaj njenih stvari, ki so za obesiti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne, po moje ne bo ceneje, ker jih ful stiskajo, ampak saj pošteno poveš, da si gledala v Mercatorju, pa ti bo takoj povedal. mi smo kupili direktno tam in je bila dostava in montaža brezplačna. Je pa res tega že 3 leta. Jaz bi ti svetovala, da pokličeš, poveš, da imaš nagledano in izračunano v Merkiču, on pa itak zihr že na pamet ve, kje se bolj splača. Če bi bila ista cena, ga pa morebiti z dobavnim rokom kaj stisneš...? Izgubiti nimaš kaj.

    Mimogrede, Živa je ful lušna! :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobavni rok? Čuj, mene so včeraj končno poklicali iz Velane. Rolo zavesa je po točno 3 tednih prišla. Danes jo montirava, naslednji teden pa ste vabljeni na ogled :-D

    OdgovoriIzbriši
  6. Staša, hvala! :)

    Sebi, super! Se bomo oglasili kaj naslednji teden - mogoče ze v ponedeljek, če imate čas ;)

    OdgovoriIzbriši