torek, 29. julij 2014

Še bolj njami bučke

Babicine bučke so letos spet obrodile v izobilju in poleg bučkine juhe gredo pri nas v slast še Njami bučke s sirom. Tokrat sem recept malo priredila in dobili smo še bolj njami zadevo. Fajn pri tem receptu je, da se enostavno in hitro pripravi, lahko pa se jih naredi tudi v naprej, saj je hladno še bolj okusno od sveže pečenega.

Sestavine:
1 kg bučk (ena velika bučka)
200 g naribanega sira
50 g naribanega parmezana
100 g pečene mesnate slanine
5 jajc
3 žlice polente
1 žlica kokosove moke
sol, poper in mlet česen

Bučko naribamo, nasolimo in pustimo malo stati, da spusti vodo. Bučke dobro ožamemo, primešamo nariban sir, parmezan, drobno nakockano slanino, jajca, polento in moko. Dodamo še poper in mlet česen - kar dobro mero. Dobro premešamo in pustimo stati kakšne pol ure, da se polenta in kokosova moka napijeta tekočine. Pečemo 45 minut na 200 stopinj.

1 komentar: