torek, 22. julij 2014

Paradižnikova solata s koruzo

Sem malo priredila recept iz Runner's worlda

Sestavine:
- 4 paradižniki
- 2 mladi čebuli
- avokado
- pol konzerve koruze (cca 170 g)
- 100 g mladega ovčjega sira
- 100 g pečene slanine
- sok polovice limete
- 1 dl polnomastnega tekočega jogurta
- poper in sol po okusu


Paradižnik, sir, avokado in slanino narežemo na kockice, mlado čebulo pa na kolobarčke. Slanino na majhnem ognju popražimo in odcedimo maščobo, ki jo spusti. Maščobo lahko shranimo v hladilniku in uporabimo za pečenje jajc. 
V skledi zmešamo zelenjavo, sir in slanino ter prelijemo z limetinim sokom in jogurtom. Popopramo in dobro premešamo. Pustimo počivati v hladilniku vsaj 30 minut, da se okusi prepojijo. Solimo preden postrežemo.


Naslednjič bom dala več mlade čebule in obvezno feto.

Ni komentarjev:

Objavite komentar