sobota, 25. oktober 2014

Bucna tortica iz skodelice

V eni skledici zmesamo:
1/4 skodelice mletih mandljev
1 zlico kokosove moke
1 merico Maxximum pure whey z okusom vanilije
1/4 zlicke zacimb za bucno pito
1/4 zlicke sode bikarbone
scepec soli

V drugi skledici pa zmesamo mokre sestavine:
1 jajce
1/4 skodelice bucnega pireja (hokaido, muskatna ali podobna sladka buca)
1/4 skodelice mleka

Suhe sestavine primesamo k mokrim in pustimo nekaj minut, da se kokosova moka napne. Medtem pripravimo modelcek oz skledico za peko. Lahko jo namastimo ali pa oblozimo s peki papirjem. Skledica mora biti primerna za uporabo v mikrovalovki. Maso damo v skledico in jo v MV pecemo na najvecji moci (v mojem primeru 700 W) 3 minute. Ce je po 3 minutah se surova, podaljsamo pecenje se za 30 sekund in ponovno preverimo. Peceno testo prerezemo in namazemo s kremo: 100 g pasirane skute zmesamo z pol decilitra stepene sladke smetane in nekaj kapljicami stevije z okusom vanilije.


Maso lahko specemo tudi v klasicni pecici.

Ni komentarjev:

Objavite komentar