sreda, 5. maj 2010

Vsako jutro ista pesem

Vstajanje. Živa je zaspanka na kvadrat in vstajanje ob 7h zjutraj je največja muka. Nič ne pomaga, če 10 minut prej dvignem rolete, prižgem televizijo, ropotam s posodo, ko jo zlagam iz stroja, ... še najin ultraglasen fen je ne zbudi. Edini učinek vsega tega je, da se pokrije z odejo čez glavo in spi naprej. Sledi malo bolj direkten in nežen pristop, Živa pa "ne, mama puti, Živa pala". Ker pač mora mama v službo, Živa pa k varuški, to seveda ni možno, in sledi oblačenje z jokom in stokom. Čez minutko pa preklop - solze izginejo, nasmešek se prikrade na mala usta - in že je običajna, vedno dobrovoljna Živa. Mamina slaba vest, ki vsako jutro "meče" ubožico iz postelje, pa ostaja. Kako naj naredim zbujanje bolj otroku prijazno? Pol ure prej v posteljo ne pomaga, ker samo dlje časa traja, da zaspi. Zjutraj pa spet ista zgodba.

6 komentarjev:

  1. Življenej je res kruto, že od malega nam ni dano, da bi bilo tako kot bi si želeli. Vendar tako pač je in ne obremenjuj se s tem. Pa tud tvoje zbujanje ni tko nehumano, kot si ti misliš ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. @Anonimni: spi čez dan. Ponavadi 2 uri, včasih še več. Mislim, da spi zadosti.

    OdgovoriIzbriši
  3. jaz sem mela s tamalo dolgo ta obred: ko je še spala, sem ji naštimala flaško s kakavom, ki ga zjutraj obvezno spije. Še napol v spanju sem ji porinila tisto flašo in medtem, ko je pila, se jo začela oblačit. Potem sva se še malo stiskali in crkljali, pa je prišla k sebi. Je pa res, da ni prav velika zaspanka. Boš že najdla kak fajn način, če ne, pa se tudi ne sekiraj, otroka je pač treba zbudit.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mal pa spominaj na mamo, se ti ne zdi ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja, mama tudi rada dlje spi, ampak če mora vstati, pač vstane. Pol pa pol litra kave rabi, da zaštarta ;))

    @Nataša: saj jaz tudi dam flašo, ampak je problem ker večinoma spi na trebuhu oziroma bolj na kolenih z ritjo v luft. Tak pa je skoraj nemogoče priti s flašo do ust in kak jo začnem obračat, se že začne. Če pa spi pri nama, pa se razkomoti na pojstli in je malo lažje.

    OdgovoriIzbriši