sreda, 2. december 2009

Okras mojih ustnic

Herpes. Zjutraj sta bila dva mehurčka, popoldan že štirje, zdaj pa že pet mehurčkov na zgornji ustnici. Groza! Samo, da se ne bodo še namnožili čez noč!


Popoldne mi je glavni "krivec" (oprosti lubi, ampak si res) prinesel škatlico Compeed obližev, pa še škatlo Rafaela za tolažbo. Upam, da bodo ti obliži vsaj malo pomagali, ker bi res bilo škoda, da zaradi te nadloge ne bi, delala nekaj, kar nama gre zelo dobro, a ne? ;)

23 komentarjev:

  1. Draga moja pohotnica!
    Kot že neštetotkat: takoj ko se začnejo delati mehurčki jih do onemoglosti umivaj z kakšnim dezinfekcijskim milom (na primer Desderman, Skinman, Softaman, itd.), nato jih večkrat zaporedoma zdrgni z alkoholnimi robčki (http://www.lekarnaljubljana.si/si/spletna-lekarna/ponudba/razkuzila/razkuzila_2/1268). Tako vse viruse pobiješ. Če ustnica zateče pomaga kakšen mrzel obkladek. Za piko na i pa večkrat namaži z Sikapurjem (http://www.lekarnaljubljana.si/si/spletna-lekarna/ponudba/osebna-nega/herpes/519). Vse nabaviš v lekarni.

    Eh ja, saj bo hitro minilo ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim, da je Tatjana s tem postom hotela nekaj čisto drugega povedat .. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Boš morala naslov bloga spremenit?

    OdgovoriIzbriši
  4. Sebi, takoj po službi grem v nabavko, da bom naslednjič pripravljena, zaenkrat pa sprobavam obliže. Z njimi vse skupaj vsaj malo boljše izgleda.
    Tine, a maš kakšen predlog? ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Izgleda res boljše ampak ko ga dol vlečeš pa boli za popizdit... Vsaj mene, ko imam nad zgornjo ustnico puhek, hihihi ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaz sem jih mislila pustiti gor dokler sami ne bodo dol padli. Potem pa pred lepljenjem nove runde namazat z nekim medicinskim razkužilom za roke, ki so nam ga nabavli v službi kot preventivo proti svinjski gripi. Misliš, da bo kaj pomagalo?

    OdgovoriIzbriši
  7. Te pa grem probat. Dol vlačenje obližev sem preživela - še dobro, da mi je zadnjič kozmetičarka puhek dol potegnila ;) :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni krokodilje solze tečejo, ko obliž dol vlačim. Po 1 tednu na tisti strani, kjer sem imela herpes sploh več puheka nisem imela... Katastrofa

    ;-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Da se še oglasi glavni krivec za vse skupaj, sem kar mal žalosten ko vem da te ful boli pa gre na živce, sam fajn pa je blo, no pa še bo ;)

    A da boš ime bloga spremenila, zakaj že ... ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. tudi jaz sem imela grozne probleme s herpesi. non stop (če je malce padla odpornost, spremljevalec ob menstruaciji...). dokler mi ni osebna zdravnica predpisala virolex tabletk. ko začutiš "ščemenje" (pomembno je, da čim prej), jih začneš po navodilih jemat in potem herpes sploh ne zraste. če pa že, se pa ne razbohoti tako zelo. :)
    ti obliži, ki jih omenjaš, meni sploh ne pomagajo. če se pojavi herpes, ga pa namažem z virolex mazilom (tud zravnica predpiše) in ne najkasneje v dveh dneh posušen.
    odkar uporabljam kombinacijo teh dveh zadevščin, nisem imela razbohotenega herpesa (se pravi 6 let!) :) nočem delat reklame, ampak poznam še nekaj oseb, ki jim to pomaga. poskusi, je zastonj (beri: zavarovalnica plača ;))

    OdgovoriIzbriši
  11. @Anonimni: meni je moja zdravnica povedala, da imajo Virolex tabletke kar precejšnje stranske učinke in mi jih je odsvetovala. Bi pa bilo pri meni precej boljše, če bi začela s kakršno koli "terapijo" takoj, ne pa ko je že prepozno. Ampak jaz se skoraj vedno farbam, da to ni herpes ;) :D

    @Vreme: Zaenkrat še ne :D Samo pa tudi nisem pojedla cele škatle tako, da mogoče še bo ;) :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Očitno sem se v to temo preveč vmešaval. Danes sem se zbudil z istim problemom. Kar niti ni toliko pomembno kot to, da ne bo kdo za to krivil Ivota!

    OdgovoriIzbriši
  13. Jaz nisem KRIV, za vse pa ne morem bit. ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. Hehehe!
    Tine, na srečo maš pa vsaj celi kup nasvetov kako se te nadloge rešiti oziroma vsaj omiliti ;)
    Jaz danes zgledam isto katastrofalno kot včeraj popoldan. Flajštri pa sploh niso tako slabi. Če nič drugega, so ustnice malo manj boleče. Držijo pa res ful. Jaz sem jih prilimala včeraj popoldne ob 2h, pa še nič ne kaže, da bi šli sami dol. Ostranjevati puhek nad ustnico pa tudi nimam želje - mi to kozmetičarka naredi dosti manj boleče ;)))

    OdgovoriIzbriši
  15. Zdaj na konc boste še ugotovile, da met herpes sploh ni tak slabo, ker mate ob enem še zastonj odstranjevanje dlačic. Sam pazit pa je treba da kera ne prelima čez obe ustnice te pa bi bil hendikep, no pa tolk močno pa lepilo tud ni ;)

    OdgovoriIzbriši
  16. @Tine: potem je že po difoltu bolje, da greš v nedeljo na zimsko ligo... Da ne bi slučajno mogla še jaz razlagat kako sem herpes dobila (beri: čim dlje od mene, lepo prosim)

    @Dexi:
    1. Ob vsem tem se sprašujem kako se je herpesna veriga slpoh začela. ? - Dexi - Tatjana - Tine - ?
    2. saj si lahko poskusni zajec kako močno drži tole lepilo... Baje bo zate to tudi hedikep ;-)

    OdgovoriIzbriši
  17. @Sebi: Ti si že po difoltu mene odpisala, a? A?? A!?!?

    OdgovoriIzbriši
  18. @Tine: a-a! A se ti tako zdi?!?

    OdgovoriIzbriši
  19. @Tatjana: virolex pa stranski učinki? :O sem šla pogledat sedajle v navodila za uporabo in edini, ki so, so tisti standardni (bruhanje, driska, vrtoglavica,...). še lekadol jih ima več naštetih. ;) Jaz in noben izmed mojih znancev jih nima. Je pa res, da ena škatlica z dvema blistroma tablet stane zavarovalnico krepko čez 30 ojrov. Meni zadostuje za leto, leto in pol.

    OdgovoriIzbriši