Biskvit:
2 jajci
125 g pasirane skute
125 g jogurta
1/2 skodelice Maxximum pure whey, okus kremasta vanilija
1/2 skodelice mletih mandljev
3 žlice kokosove moke
1/2 žlicke sode bikarbone
2 žlici xlylitola
1/2 žlicke tekoče stevije
Vse sestavine dobro premešamo in spečemo na 180 stopinj C.
Krema:
500 g lahkega mascarponeja
4 dl sladke smetane
4 liste želatine
5 kapljic vanilijeve stevije
Mascarpone dobro premešamo in mu po žlicah primesamo stepeno sladko smetano in stevijo. Želatino namočimo v hladno vodo. Ko se želatina napne, jo dobro ožmemo in stopimo v mikrovalovki ter ji primešamo 2 zlici mascarponeja s smetano, potem pa to vmešamo v preostalo kremo.
Ohlajeno testo prerežemo in namočimo s sokom višnjevega kompota ter oblozimo z višnjami (nekaj si jih prihranimo za dekoracijo). Na višnje premazemo polovico kreme in pokrijemo z drugo polovico testa. Premažemo s preostankom kreme in dekoriramo s preostalimi višnjami. Torto pustimo čez moc v hladilniku, da se strdi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar