petek, 1. oktober 2010

Septemberska statistika

Prvi štirje tedni po programu Turbulence training Booty for Wife so za mano. Ne kritizirat imena programa, ker je namenjen ženskam in ima zato tudi temu primerno ime. Je malce drugačen od preostalih treningov Turbulence training, ki sem jih delala julija (Bodyweight cardio 3) in avgusta (Depletion), hkrati pa vsaj v zasnovi bolj podoben tipičnemu TT programu. Prvi del treninga je namreč sestavljen iz vaj za moč, drugi del pa je intervalni trening. Pri Bodyweight cardio 3 sta oba dela združena in je dejansko cel trening intervalni trening, pri Depletion pa so samo vaje za moč.
Vsi trije treningi vključujejo vaje za celo telo, vendar pa sta treninga A in C bolj osredotočena na spodnji del in trup, trening B pa bolj na zgornji del in trup. Ker palice za zgibe še vedno nimam in je en čas še ne bom nabavila (bom raje investirala v težje uteži), sem zgibe in veslanje z lastno težo (inverted row) pač zamenjala z vajami z utežmi pri katerih pravtako delajo hrbtne mišice. Nekajkrat pa sem naredila tudi intervalni del treninga. Včasih na spinerju takoj po treningu za moč, drugič pa kar v sklopu tekaških treningov. So kar naporni, ampak čas pa kar hitro mine. Švic pa v obeh primerih teče.
Pri teku sem med tednom malce skrajšala razdalje in povečala intenzivnost. Sem pa tudi začela z malo daljšimi teki čez vikend. Polovička v Palmanovi bo čez dobrih 7 tednov. Moja mesečna kilometrina (150,8 km) pa je zaenkrat še bolj majhna.
Enkrat sem se celo spravila na štadion delat intervale. Je bilo kar vredu in bom verjetno še kdaj šla. So pa dejansko najtežji dolgi intervali (npr. 1600 m). Sicer precej lažje zadanem zahtevan tempo, vendar pa "mučenje" traja precej dlje. Je pa najlažje delati intervale pri katerih je predpisano trajanje in ne tempo. Sploh kratki (20 in 30 sekundni) pri katerih se lahko zaženeš na vso moč, ampak je tudi pavza hitro tu. Moram sprobati še 20 sekundne intervale na spinerju, saj se mi zdi, da bodo bolj zahtevni kot pri teku.

1 komentar: