Dosti sprememb, a ne? Ampak končni rezultat pa odličen. Zdaj lahko že skoraj rečem, da je bil, ker sta od celega pekača ostala samo še dva koščka, pa še ta dva dvomim, da bosta dolgo.No, popravljen recept pa je sledeč. V večji posodi zmešamo:
- 3 skodelice polnozrnate pirine moke
- 1 skodelico sladkorja - tega bi lahko tudi manj, ker je pecivo dokaj sladko
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 pecilni prašek
- 1/2 žličke soli
- 1 skodelico rozin
- 1 skodelico kokosovce moke
- 10 suhih fig, ki jih prej narežemo na majhne koščke
V drugi posodi pa zmešamo:
- 4 jajca
- 1/3 skodelice olja
- 1 skodelico mleka
- naribano lupino dveh pomaranč
- pol kilograma drobno naribanega korenčka
Zmes iz druge posode vlijemo k zmesi v večji posodi in dobro premešamo. Vlijemo v srednje velik pekač in pečemo kakšne pol ure na 190 stopinj C.
Super pecivo! Ta recept se mi je zdel še najbolj fajn, sem pa po svoje delala tudi jaz :). Namesto pirine moke - polnozrnato, namesto olja - maslo in dodala sem še žličko ingverja v prahu. Mjami!
OdgovoriIzbriši