ponedeljek, 15. junij 2009

Na dopustu


Na žalost je že mimo. Bilo je lepo. 7 dni v Risiki na otoku Krku. 10 oseb - 6 odraslih, 4 otroci - 3 moški, 7 bab - nič čudnega da je bilo na začetku slabše vreme ;)).
Malo me je bilo strah kako bomo prestali vožnjo (in smo jo super tja in nazaj) in kako bo s toliko otroci. Otroci so se med sabo super ujeli - Živa je ful navdušena nad Ninotom - mali mož ima že dosti izkušenj z dveletno sestrico Niso. Nisa pa je ful navdušena nad Živo in Saro in ko ju vidi nonstop govori "baby, baby, baby".
Voda sicer ni bila preveč topla, ampak otrokom je to čisto vseeno. En dan smo se s trajektom odpravili v Lopar na Rabu in se pacali v plitvi vodi na plaži San Marino. Je pa bil drugi dan šok, saj je imela voda v Risiki baje samo 16 stopinj. Brrr ...
Vreme večino časa idealno za tek in sprehode - se je dalo vstat ob normalni uri in kljub temu, da je sijalo sonce je bilo zaradi vetra prijetno. Teren pa popolnoma drugačen kot sem ga vajena - večinoma makadam in klanci - edina "ravnica" je kilometer ceste ob obali, ampak do tja in seveda nazaj je možno le po dveh klancih - en je dolg kilometer in 95 višinskimi metri, drugi pa dobra dva kilometra in okoli 120 višincev. Edino kamelco sem pogrešala.
Uspelo mi je celo prebrati eno knjigo in malo druge.

Par slikic je že v albumu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar