četrtek, 30. avgust 2012

Najboljši recept iz bučk doslej

Sočen čokoladni bučkin kruh. Ko sem omenila, da bi enkrat tole spekla, je bilo odziv ne najboljši. Zmrdovanje, da to že ne more biti dobro. Pa sem ga "naskrivaj" vseeno spekla in postregla brez, da bi povedala kaj je notri. Ocena jedcev: Živi je bil dober - je že planirala drugi košček - dokler ni zvedla kaj je notri, skeptik pa je v šusu zmazal tričetrt pekača. Pecivo je bilo za jutri, zdaj pa imamo samo še prazen pekač. Mislim, da bomo to še kdaj pekli.
Pa še moj malce prirejen recept:
2 manjši bučki sem naribala in dobro ožela. V multipraktiku sem zmlela 3/4 skodelice sončničnih semen, v mlinčku za kavo pa 2 zvrhani žlici kokosove moke.To sem dala k ožetim bučkam, dodala še 3 žlice kakava, 4 vrečke stevije, 2 žlici rjavega sladkorja, 2 stepeni jajci ter po polovičko žličke pecilnega praška in sode bikarbone. Vse skupaj sem z žlico premešala, dala v namaščen pekač (20 x 24 cm) in pekla pol ure na 180 stopinj C. 
Ohlajeno je bilo še pol ure v hladilniku, potem pa smo ga napadli tako, da sem komaj utegnila pofotkati ;)

3 komentarji:

  1. Točn to mi je manjkalo danes, mmmm dobroooo je bloooo

    P.S. Mala pripombica, drugič lahk uporabiš mal večji pekač ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. nekaj mi manjka v tem receptu... :)
    nič moke ali ovsenih kosmičev? :)

    lp,Leon

    OdgovoriIzbriši
  3. nič ne manjka. ni ne moke, ne ovsenih kosmičev. paleo ;)

    OdgovoriIzbriši