sobota, 13. avgust 2011

Bučke na 1001 način: Kremna juha iz bučk

Najbolj enostavna stvar kar jih lahko narediš iz bučk. Eni dajo zraven bučk za zgostitev juhe še krompir, jaz pa ponavadi dam korenček in malo čebule. Lahko se izboljša z dodatkom smetane, vendar pa le-ta ni potrebna. Jaz jo dam, če jo imam v hladilniku, ampak ponavadi je nimam. Uporabljam srednje velike bučke, ki še nimajo pretrde lupine in imajo malo semen.
Za štiri jedce potrebujete:
- 2 srednje veliki bučki
- 2 korenčka
- 1 manjšo čebulo
- 1 jušno kocko (kokošjo ali zelenjavno)
- 1 zvrhano žlico suhe jušne zelenjave (namesto tega se lahko uporabi tudi malo peteršiljevega korena in korena zelene)
- vejico peteršilja
- sol po okusu
- strok ali dva česna
- po želji še malo popra ali kajenskega popra
Jaz bučke ne lupim, niti ne odstranim semenja, ampak jih samo narežem na kolobarje. Korenček očistim in pravtako narežem na malo bolj tanke kolobarje, da se hitreje skuha. Čebulo pa narežem na bolj večje kose. Vso zelenjavo dam v lonec, dodam jušno kocko in suho jušno zelenjavo ter zalijem s toliko vode, da je vse skupaj prekrito. Na majhnem ognju kuham 20 minut, potem pa dodam še vejico peteršilja ter kuham še 10 minut. Potem dodam česen in vse skupaj dobro zmiksam s paličnim mešalnikom. Če je pregosto dolijem še malo vode ter dosolim in popopram.
Mi tako juho najraje jemo z zlatimi krogljicami in nadrobljenim pepečencem. Dober tek!

1 komentar:

  1. Dovolj mi je ,.. morem probat malo tega. Jutri ko pride mama domov ji bom zatežil, da gre nardit, nekaj zdravega in dobrega.

    OdgovoriIzbriši