ponedeljek, 14. februar 2011

Pastirska pita

Popularna angleška jed. Zelo enostavna za pripravo. Tokrat malo drugače: s pirejem iz cvetače namesto krompirjevega pireja. Idejo sem dobila na ttmembers.com forumu. Enkrat sem jo že delala s krompirjem in me ni najbolj navdušila. Pač nisem najbolj navdušena nad krompirjevim pirejem. S cvetačo pa je proti pričakovanju celo boljše. Ne samo boljše, ampak odlično. Tudi pogreto naslednji dan.


Za 3 jedce potrebujemo - za mesno plast:
- 400 g mlete govedine
- 500 g zamrznjene mešanice graha in korenčka - moja je imela še koruzo, ampak jo bom naslednjič izpustila, ker Živa ne mara koruze
- sol, poper, timijan, žlička Vegete (po želji)
Za cvetačni pire pa:
- 1 glavo cvetače
- 1 dl lahke kisle smetane
- 50 g naribanega sira
- sol

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in damo kuhat cvetačo, ki smo jo predhodno razkosali na cvetke.
Mleto govedino prepražimo na teflonski ponvi. Dodamo zamrznjeno zelenjavo in začimbe ter podušimo nekaj minut. Zelenjava mora ostati čvrsta.
Kuhano cvetačo odcedimo, dodamo kislo smetano ter pretlačimo s paličnim mešalnikom. Solimo po okusu.
V pekač damo mešanico mesa in zelenjave, čez pa naložimo cvetačni pire. Potresemo z naribanim sirom in ga z vilico malo potlačimo v pire. Pečemo 30 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar