petek, 26. december 2014

sobota, 13. december 2014

ponedeljek, 8. december 2014

Malo čistimo

Tale blog je ena zmešnjava. Na njem je vse od tega kar se dogaja pri nas, mojih treningov in raznoraznih receptov. Tako sem se odločila, da malo počistim in preselim treninge in recepte v nova dva bloga Fit mama miga doma in Fit mama kuha.

sobota, 6. december 2014

30 dnevni izziv za ritko - po 30 dneh

Tak, 30 dni je mimo. Treninge sem naredila vse. Kot se vidi po spodnjih slikah (prvi dan, po dveh tednih in danes), neke strašanske razlike ni, kar pa tudi nisem pričakovala. Malo pa se opazi. Težo imam povse enako kot prvi dan (56,2 kg), vendar pa teža ni noben pokazatelj napredka, saj vsak, ki se vsaj eno obdobje tehta vsak dan ve, da teža niha. Sploh pri ženskah. Po obsegih pa imam centimeter manj okoli bokov (iz 92 cm na 91 cm) in enako se je zmanjšal tudi največji obseg stegen (iz 52 cm na 51 cm). 
Rezultati pač ne pridejo čez noč tako, da nadaljujem z izzivom na naslednji stopnji. Jutri pavza, v ponedeljek pa spet veselo na delo z 30 day ultimate better butt challege


četrtek, 4. december 2014

Bučni kukiji - brez moke in sladkorja

V posodi zmešamo:
200 g bučnega pireja
1 jajce
50 g mandljevega masla
25 g masla
10 kapljic tekoče stevije
Potem pa primešamo še:
2 merici vanilijeve sirotke
1 merico riževih beljakovin
30 g kakava
25 g nasekljanih mandljev
2 žlici zdrobljenih kakavovih zrn (cacao nibs)

Maso z žlico nadevamo na pekač in malo potlačimo. Pečemo 20 minut na 160 stopinj C.


Okusna je tudi različica brez kakava - namesto kakava sem dala 2 žlici razmaščene kokosove moke in pol zličke začimb za bučno pito (mešanica cimeta, klinčkov, ingverja in muškatnega oreščka). 


Namesto riževih beljakovin se lahko da še ena merica vanilijeve sirotke oziroma čokoladne pri čokoladni različici.