sreda, 26. marec 2014

Za mamo

Živin portret mene :)


nedelja, 23. marec 2014

Kaj se dogaja pri nas

Miha je spoznal svojega starejsega brata Aljaza ...


... in raste kot goba na dezju. Pri dveh mesecih in 6 dneh je tehtal 5600 g in meril 59 cm. Nic cudnega saj rad je (ko je lacen to ve cel nas blok) in spi kot polh.


Cez dan spi samo v vozicku - v takem, ki se pelje, ne pa stoji na mestu, da ne bo pomote. Le ce mu Ivo poje in ga nosi malo zadrema, ampak ne spi tako trdno kot v vozicku.

Ce je pri volji, pa mogoce pred vecerjo malo podrema v lezalniku ali pa v traku ...


Zivina nova strast je skiro ...


... s katerim se vozi v vrtec in naju z Mihcom spremlja na sprehodih. Tako, da se lahko tudi z njo kar dobro presvicam. Takrat nama Miha "dovoli" eno kavico oz. kakav za Zivo ...


Ziva je z vrtcom imela tecaj drsanja v dvorani Tabor. Ji ze gre zelo dobro.


Zaenkrat so sprehodi edino moje gibanje in telovadba. Miha cez dan noce spati v stanovanju, ampak samo v vozicku, tako da dnevno narediva kaksnih 20 kilometrov, vcasih pa se vec. Ob bolecih nogah, predvsem stopalih, tako na tek sploh ne pomislim. Tu pa tam naredim se par sklec in plankov pa je. Zvecer pa se zvrnem v posteljo in spim kot ubita dokler se Miha ponoci ne zbudi, potem pa naprej do jutra, ko me iz postelje vrze Ziva. Je en mesec prehitro prestavila uro in po novem namesto med sedmo in pol osmo vstaja eno uro prej. No, po eni strani je to vredu, saj rabi vec kot eno uro, da se spakira za vrtec. Jaz pa sem ze nehala steti kolikokrat jo opomnim, da se oblece, pocese, ... Ampak baje so pri teh letih vsi na selektivno gluhi. 

sreda, 12. marec 2014

2 meseca

Moje ime je Miha in danes sem star 2 meseca. Pri 6 tednih in 2 dneh sem imel 4950 g in 56,5 cm. Kakšne so moje mere zdaj pa bom zvedel naslednji teden. Sigurno sem zrastel za kakšen centimeter in pridobil kakšno kilo. To pa zato ker rad jem. Mamino mleko je bilo dobro, ampak kaj, ko ga je bilo premalo in sem ugotovil, da se lažje in hitreje naje iz flaške. Ko sem lačen, se derem kot sraka, da mi čimprej naredijo mleko in da se lahko naprej igram v igralnici, ki sem jo dobil od mojih sestričen Sare in Nine. Zakon je! Ali pa peljem mamo na sprehod, jaz pa takrat malo zadremam.


Gugalnik je tudi super. Sploh rakec, ki visi na njem in poje. Pa še guncajo me lahko v njem. Ati zna najboljše ;)

Moja sestrica me ima ful rada in bi me nonstop objemala in lupčkala, čeprav tega nimam preveč rad.


Čez dan najraje spim v vozičku. Mama me vsak dan vozi ob Dravi gor in dol. Včasih greva z vozičkom na sprehod celo trikrat. Če že nima časa za telovadbo, pa naj vsaj dosti hodi. Drugače je tečna.

Včasih gre z nama na sprehod tudi Živa. Takrat dovolim, da gremo tudi na kavico in kakav. Da malo podkupim Živo, drugače pa mami ne dovolim kofetkanja. Je treba migat!

Čez dan najraje spim v vozičku, ampak če je ati iz nočne včasih podremam tudi z njim. Sploh, če mi prej zapoje kakšno pesmico. Moj ati zna ogromno pesmic, ne kot mama, ki obvlada samo tri.

Ponoči pa spim v zibki v kateri je spal tudi moj ati, ko je bil še dojenček. V njej se super spi. Zbudim se samo, da se najem in mi mama zamenja pleničko, potem pa naprej spat. Z mano pa vedno spi tudi moja Micka, ki sem jo dobil od maminih sodelavcev. Brez nje ne grem nikamor.

Čeprav nisem rad na rokah, se pa pustim nositi v traku ...

... in v slingu. Se da lepo zadremati tudi tako.

Aja, tortice pa danes ne bo, ker imata ati in mama post in ne jesta sladkarij.

sobota, 8. marec 2014

Škrba

Tako, pa sta šli ven tudi zgornji dve enki. Obe spodnji je morala izpuliti zobozdravnica, saj sta se majali in majali, izpasti pa nista hoteli kljub temu, da sta za njima že vidno rastla stalna zobka. Zgornji dve enki pa sta šli bolj hitro ven. Ena je izpadla ponoči potem, ko se je majala dobra dva tedna, drugo pa sem slučajno izpulila jaz nekaj ur zatem na sprehodu. Živa je namreč imela v ustih en konec tankega šala, drug konec pa je imela navezan na voziček. Ker sem mislila, da ga drži z roko kot ponavadi, sem speljala z mesta, potem pa krik in malo krvi. Baje pa bolelo ni nič. Sve se pa dobro nasmejali. 

torek, 4. marec 2014